Германският гигант Hornbach инвестира още 28 млн. евро в Румъния

Търговецът на строителни материали и градинарски изделия ще продължи експанзията си в страната

Германският гигант Hornbach инвестира още 28 млн. евро в Румъния

Снимка: Hornbach

Германският търговец на дребно в сферата на строителните материали и градинарството Hornbach продължава експанзията си в Румъния. Дружеството ще открие нов магазин в град Орадея с инвестиция от 28 млн. евро.

„Радваме се, че въпреки икономическия контекст, породен от пандемичната криза, ще можем да открием седмия магазин в мрежата на Hornbach в Румъния. Общата инвестиция е 28.5 млн. евро – сума, която включва и първоначалния запас от стоки. С откриването на този магазин общите инвестиции на дружеството ни в Румъния възлизат на 175.2 млн. евро“, казват от компанията.

Причините да изберат тази локация в северната ни съседка са няколко – областта се развива, особено заради доброто управление на местните бюджети и високото усвояване на европейските средства. Положителното развитие на града през последните години, както и инфраструктурата и позиционирането близо до границата са също важни аспекти, взети под внимание.

Магазинът в Орадя е разположен върху парцел от 5.4 хектара, има площ от около 23 000 квадратни метра и включва Drive In за строителни материали, където клиентите могат да влязат с кола и директно да заредят желаните продукти. В обекта ще работят над 100 човека.

„Откриването на магазина в Орадея потвърждава успеха на Hornbach в Румъния и за пореден път показва, че разширяването чрез отваряне на големи магазини в ключови градове в страната е правилна стратегия", казват още от германския търговец.

Следващите локации, в които компанията обмисля да отвори обекти, са Клуж-Напока и Констанца.

Коментари: 0