24 години след премиерата на „Приятели“ – колко струва легендарният апартамент?

Наемът му определено е различен от този, който плащаха Моника и Рейчъл в сериала

24 години след премиерата на „Приятели“ – колко струва легендарният апартамент?

Снимка: Facebook

Отминаха повече от две десетилетия, откакто бандата „Приятели“ за първи път прекрачиха прага на кафето Central Perk, с което станаха част от телевизионната история. Далече от класическия ситком „Приятели“ дебютира в NBC на 22 септември 1994 г., като само за първия епизод събра близо 21.5 млн. зрители пред екраните. 

Сериалът събираше милиони почитатели през следващите 10 сезона и 236 епизода, докато не слезе от екран пред 2004 г. Един епизод на шоуто е гледан средно от над 24 млн. зрители в продължение на десетилетие, поради което гигантът Netflix плати 118 млн. долара за права за стрийминг на сериала през 2014г. 

Сценарият следва историите на шестима приятели в средата на 20-те им години, които живеят в Ню Йорк и всичко това, докато милиони зрители се чудят как точно героите имат късмета да обитават  такъв невероятен апартамент в Манхатън. Две от героините в сериала – Моника (Кортни Кокс) и Рейчъл (Дженифър Анистън) разполагат с апартамент с две спални и една баня в скъпия квартал Уест Вилидж. 

Апартаментът е доста просторен и за две спални, смятат експерти, като според изчисления пространството варира между 1.125 и 1.500 фута или около 130 кв.м. Според компанията за недвижими имоти Yardi Matrix, средният апартамент с две спални в Манхатън е сaмо 975 фута.

Разбира се, сериалът всъщност беше заснет в студиото на Warner Brothers в Бърбанк, Калифорния, така че техният апартамент не беше реален, но външните снимки бяха в истинска сграда на ул. Бедфорд 90 в квартала Уест Вилидж. Нещо повече, бандата приятели се задържа в огромния апартамент в продължение на десетилетие, въпреки различните им заплати, времената без работа, както и нископлатените длъжности (Рейчъл работи като сервитьорка през първите два сезона). 

Според продуцентите късметът се дължи на наследство на Моника от баба й, което помага на двете да плащат само $200 наем месечно.

Екип от експерти са изчислили колко би струвал да се купи или наеме подобен апартамент в Уест Вилидж, Манхатън днес , пише CNBC. Средната цена за апартамент с две спални в централния квартал през 2018 г. е около $4.500 на месец (с 3.75% повече от миналата година). Според Марсело Виела, говорител на уеб сайта за недвижими имоти „Трюлия“.

Апартамент със същата големина и на същата локация би струвал между  $7.000 и $8.000 месечно, обяснява Скоти Елианоу, брокер, който живее и работи в Уест Вилидж. А героите от сериала определено ще се изръсят ако трябва да купят същия апартамент, в които са живели по времето на сериала. Според Елианоу той ще струва около $2 млн. днес.

Сградата, в която трябва да е разположен апартаментът на бандата, няма асансьор, но все пак ще е с доста висока цена, тъй като е с над средната размер за подобен имот.

„В Уест Вилидж го наричаме „масивен“, разказва брокерът, особено ако е до 1.500 фута.
Коментари: 0