Google може да представи нови VR очила

Технологичният гигант инвестира все повече в сферата на виртуалната реалност

Google може да представи нови VR очила
508 ~ 2 мин. четене

Google се кани да анонсира нови VR очила на стартиращата днес  I/O конференция на разработчиците, пише Variety. В последно време се забелязва явен интерес на технологичния гигант към сферата на виртуалната реалност – компанията притежава студиото зад компанията Tilt Brush, а пред седмица обяви закупуването на едно от водещите студия за VR Owlchemy Labs.

Източници твърдят, че новите очила за виртуална реалност се разработват вече повече от година. За разлика от настоящите очила на компанията – Daydream View, които изискват смартфонът да работи, това ще бъде самостоятелно устройство по подобие на Oculus Rift на Facebook и Vive на HTC.  

Според информацията шлемът ще е снабден с механизъм за вътрешно проследяване. Това означава, че няма да е нужно потребителите допълнително да инсталират сензори из стаята, за да следят движенията си. Технологията (inside-out tracking) се очаква да бъде внедрена и в очилата HoloLens на Microsoft, като такава ползват и Oculus Rift на Facebook. 

Очаква се по време на конференцията I/O да бъде предоставена и повече информация за VR платформата Daydream. Тя бе обявена по-рано през годината, но все още има твърде малко устройства, съвместими с нея. Новият VR шлем е описан като следваща стъпка в тази посока, но липсват подробности за това с каква операционна система ще работи. 

Слуховете за новите VR очила са свързани и с предположения, че както в предишни случаи, има вероятност компанията да представи продукта си, но след това да не го докара до пазара. Проекти като Google Glass, Project Ara и Project Titan например бяха официално анонсирани и след това прекратени. 
Подкрепи Economic.bg