Google планира да използва изкуствен интелект в помощ на незрящите

То ще може да открива хора и да чете табели и информация

Google планира да използва изкуствен интелект в помощ на незрящите
616 ~ 1 мин. четене
Google иска да превърне обикновения телефон с Android в помощник, работещ с изкуствен интелект за незрящите. Lookout е ново приложение, което използва разпознаване на изображения и изкуствен интелект, за да опише сцена чрез камерата на телефона. Google (GOOG) обяви приложението на своята годишна конференция за разработчици на I / O тази седмица.

Google тества приложението в момента и заяви, че ще бъде пуснато по-късно тази година, като стартира с устройства Pixel.

Ако влезете в лобито на сграда с камера с Android, държана в ръката или носена около шията, Lookout ще открие хора и предмети например вратите на асансьорите и ще прочете текста в близост. Приложението не изисква връзка с интернет.

Google споделя, че Lookout е проектиран така, че потребителите да бъдат ангажирани с това, което се случва, без да ги затрупва с информация. Той описва само най-важните елементи. Ако човек иска да спре приложението, това става много лесно – само с натискане върху дисплея.

Компанията обяснява, че приложението използва подобни технологии за Google Lens - инструмент за визуално търсене. Той съчетава машинно обучение, разпознаване на изображения и няколко различни модела за обучение.
Коментари: 0