Google пуска своя версия на WhatsApp

Апликацията ще бъде тествана първо в Индия

Google пуска своя версия на WhatsApp
Google планира да пусне своя собствена версия на чат услугата WhatsApp, с което да конкурира приложението. То вероятно ще бъде тествано първо в Индия и други развиващи се пазари, пише Reuters.

Миналия месец Googlе изпрати своя продуктов мениджър Никил Сингал до Индия, за да се направи проучване на пазара в страната за подобна иновация, тъй като компанията се стреми да компенсира пропуснатите ползи от апликацията в последните години.

Новата аплиакция ще се различава от останалите на интернет гиганта по това, че няма да изисква влизане с Gmail акаунт, за да се използва.

Според информацията Google ще цели да локализира чат клиента, давайки възможност за въвеждане на текст с гласови команди на родния език. Към този момент няма официални подробности около това приложение, но според слуховете се очаква да излезе през 2015 година. За момента от Google отказват коментар по темата, но много скоро може да научим детайли.

През април 2013 година стана ясно, че Google преговаря за евентуално придобиване на популярната програма за моментни съобщения WhatsApp, но в крайна сметка Facebook спечели наддаването с оферта от рекордните 19 млрд. щатски долара.

WhatsApp е апликация номер 1 в повече от 100 държави. 18 милиарда съобщения бяха изпратени през WhatsApp само на Нова година. В момента WhatsApp е платена програма за iPhone - цената й е 0.99 USD.
Коментари: 0