Google пусна своя Assistant и за лаптопи

Досега виртуалният помощник бе ексклузивно достъпен за потребителите на смартфоните Google Pixel

Google пусна своя Assistant и за лаптопи

Снимка: Google

Google направи своя виртуален гласов асистент Assistant достъпен и за лаптопи, по-конкретно за Chromebooks – мобилните компютри, работещи под управлението на операционната система Chrome OS.

Технологичният гигант е представил версия 77 на своята т.нар. „облачна операционна система“ и е започнал да я изпраща към собствениците на Chromebooks, пише Engadget. Във въпросната версия 77 е добавен Google Assistant. Досега този виртуален асистент бе достъпен ексклузивно единствено за закупилите от собствените смартфони на Google – Pixel.

Според информацията от Google за промените в Chrome OS 77 гласовият помощник Assistant вече е достъпен за „повечето от Chromebooks“ и за да го използват, потребителите или могат да кажат „Хей, Google“ или да натиснат върху иконката на Assistant в менюто с приложенията на Chrome OS.

Освен добавянето на Google Assistant новата версия на Chrome OS носи и други полезни промени. Тя позволява на потребителите да управляват звука от едно-единствено място, като по този начин на тях вече ще им е по-лесно да спрат веднага звука, ако от някой раздел на браузъра неочаквано се включи аудио. Освен това ново приложение на име Family Link ще улесни родителите да контролират колко време пред екрана прекарват техните деца и да им отпускат допълнителни минути или часове.

Обновената версия на системата също така вече поддържа въведената по-рано този месец в браузъра Chrome опция да се изпращат уебстраници към други устройства. Не на последно място са добавени нови опции за пестене на батерията на устройствата. Една от тях е лаптопът да се изключва автоматично след три дни престой в режим на готовност.
Коментари: 0