Google разработва приложение за ясни нощни снимки

Приложението ще е достъпно за устройства на Android

Google разработва приложение за ясни нощни снимки
Мобилната фотография става все по-популярна и логично компаниите се стремят да подобряват потребителското изживяване, като интегрират по-качествени камери в своите устройства. Факт е, че смартфоните все повече успяват да се конкурират на DSLR камрите в по-ниските класове, но там, където все още не могат да постигнат успех, е снимането в среда с ниска осветеност. 

Софтуерният инженер на Google Флориан Кайнц е на път да обърне представите ни за нощното снимане със смартфони благодарение на най-новото приложение на компанията. Заявката е висока – потребителите на Android устройства да могат да постигат висококачествени изображения дори в лоши светлинни условия. 

Приложението ще дава възможност за ръчен контрол над фокуса, експонацията и ISO – функциите, които фотографите настройват, за да достига повече светлина до матрицата на камерата. 

След като извършите въпросните настройки и натисните спусъка за заснемане, устройството ще генерира по 64 кадъра, които впоследствие чрез алгоритъм ще се смесят, така че да премахнат дефектите и да изчистят изображението. Идеята на софтуера е да минимизира ефекта от движението на ръката. 

Досега приложението е тествано на смартфоните на Google – Google Pixel и Nexus 6P, а резултатите са впечатляващи, пише изданието The Next Web, като допълва, че все  пак има още много какво да се желае от приложението, за да даде на нощните снимки наистина добро качество. Приложението все още не е достъпно за ползване от потребителите. Очаква се първоначално то да се вгради в устройствата Pixel и Nexus, а след това да се предостави в Google Play за свободно сваляне. 
Коментари: 0