Гроздан Караджов и Трайчо Трайков са номинирани за президентските избори

Реформаторският блок все още не е излязъл със свой кандидат

Гроздан Караджов и Трайчо Трайков са номинирани за президентските избори

Депутатът от Реформаторския блок Гроздан Караджов и бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков са две от номинациите за президентските избори от Гражданския съвет на Реформаторския блок. Това съобщи зам.-председателят на Народното събрание Иван Иванов, който е член на Гражданския съвет на формацията, във Велико Търново.

Иванов обясни, че двете кандидатури са надпартийни и определи Караджов и Трайков като почтени и евроатлантически ориентирани хора. Обсъждането на номинациите ще продължи до 20 юли, след което те ще бъдат предоставени за разглеждане на Председателския съвет на Реформаторския блок, след това и на Изпълнителния съвет, който следва да ги утвърди.

Реформаторският блок все още не е излязъл със свой кандидат. Всички партии от формацията обаче дават сигнали, че искат единен кандидат за президентските избори. Под въпрос е дали ще се стигне до общ претендент предвид натрупаните през последните месеци противоречия, а и не липсват нови условия на големите партньори ДБГ, ДСБ и СДС.


ДСБ обяви, че няма да предложи кандидат за президент на Блока, ако общата дясна номинация не бъде утвърдена на съюзен конгрес на блока. При различна от тази процедура в партията на Радан Кънев смятат, че кандидат-президентската двойка на РБ трябва да бъде излъчена от Гражданския му съвет.

Лидерът на ДБГ Меглена Кунева заяви, че кандидатът според партията й трябва да има политическия опит на президента Желю Желев.

Коментари: 0