Гърция е напът да спечели още една голяма инвестиция

Германската компания за електромобили Next.e.GO иска да инвестира 100 млн. евро в завод в Гърция

Гърция е напът да спечели още една голяма инвестиция

Снимка: Next.e.GO Mobile SE

7180 ~ 1 мин. четене

Производителят на електрически автомобили Next.e.GO Mobile SE е напът да разшири производствените си обеми със създаването на завод за 100 млн. евро в Гърция. Това обяви компанията в своя официална позиция, обяснявайки, че в сряда между компанията и гръцкото финансово министерство е подписано споразумение за международно сътрудничество за създаване на производство.

Освен това компанията обяви, че в началото на 2021 г. ще започне производство в основната си фабрика в Германия. Компанията успешно завърши хомологацията на един от най-екологично устойчивите четириместни електрически превозни средства e.GO Life.

Гърция е първият избран за производство обект от компанията извън Германия. Тя нарича сделката „важна стъпка по пътя към международния растеж на e.GO“, но не разкрива повече подробности.

Компанията също е напреднала в разработката за разширяване на продуктовата си гама, като два нови модела са в последен етап и трябва да бъдат представени на пресконференцията на ръководството на компанията през януари 2021 г.

В момента в базираната в Аахен компания работят приблизително 450 работници, ĸoитo paбoтят пo cъздaвaнeтo нa виcoĸoeфeĸтивни и изгoдни eлeĸтpичecĸи мoдeли, пoдxoдящи зa ĸъcи paзcтoяния в гpaдcĸa cpeдa.

Припомняме, че в последните месеци Гърция спечели и друга голяма инвестиция - от Microsoft - в размер на 1 млрд. евро.

Подкрепи Economic.bg