Хакери откраднаха bitcoin за $40 млн. от една от най-големите борси

Тя ще покрие изцяло загубата, без да бъдат засегнати клиенти

Хакери откраднаха bitcoin за $40 млн. от една от най-големите борси

Снимка: Pixabay

1436 ~ 2 мин. четене
Хакери са откраднали над 40 млн. долара в bitcoin от Binance - една от най-големите в света борси за криптовалута, съобщиха от компанията.

От Binance съобщават, че хакерите са избягали с над 7000 bitcoin и са използвали различни методи за атака, за да извършат „широкомащабно нарушение на сигурността“, което се е случило във вторник, 7 май. Те също така са успели да получат потребителска информация, като например двуфакторни кодове за удостоверяване, които са необходими за влизане в сметка на Binance.

Платформата за криптовалути успяла да проследи откраднатите bitcoin до един портфейл.

„Хакерите са били търпеливи да чакат и да изпълнят добре организирани действия чрез множество привидно независими сметки в най-подходящия момент”, се казва в изявлението на Binance. „Транзакцията е структурирана по начин, който преминава през съществуващите ни проверки за сигурност. За съжаление, не успяхме да блокираме това действие, преди да бъде изпълнено. Веднъж изпълнено, то предизвика различни аларми в нашата система. Веднага след това спряхме всички тегления", допълват от компанията.

Binance каза, че кражбата се е случила от така наречения "горещ портфейл" на компанията, на който се падат около 2% от общия размер на активите от bitcoin. Портфейлът е цифрово средство за съхраняване на криптовалута. "Горещ портфейл" е този, който е свързан с интернет, за разлика от "студения", който съхранява дигиталните монети офлайн.

Депозитите и тегленията по платформата на Binance ще бъдат спрени, но търговията ще бъде разрешена.

Binance също предупреди, че „хакерите все още могат да контролират определени потребителски акаунти и да ги използват, за да влияят върху цените“.

Въпреки това, компанията заяви, че ще покрие инцидента "изцяло" и няма да бъдат засегнати средствата на потребителите.

Хакът идва след скорошното рали на цената на криптовалутата. Тя се повиши с около 9% през последната седмица.
Коментари: 0