400 хил. българи ще пътуват за Коледа

Натоварени са авто и жп гарите

400 хил. българи ще пътуват за Коледа

Очаква се над 400 хиляди българи да тръгнат на път днес за коледните празници. Натоварен трафик и засилено полицейско присъствие ще има по пътищата през целия ден.

Очаква се около 200 хил. автомобила да напуснат София, ще има и поток към столицата. Очаква се най-натоварени да са пътищата от София към Пловдив, изхода на Ботевградско шосе, пътят към Перник през Владя и към ГКПП „Калотина”.

Ограничава се движението на камионите над 12 тона по главните пътища. Две ленти ще бъдат обособени за излизащите от София през Владая.

Стотици хора ще пътуват с автобус и влак – места ще има, уверяват превозвачите. Най-много билети са купени за направлението София - Горна Оряховица - Варна.

От БДЖ предвиждат допълнителни вагони за влаковете, които пътуват по основните направления в страната, за да се покрие очакваният голям трафик.

Информация за свободните места във влаковете пасажерите могат да получат от служителите на билетните каси. Телефоните за връзка с тях са посочени на официалната интернет страница на железопътния превозвач - bdz.bg.

Около 120 000 българи пък се очаква да пътуват с автобуси по празниците. Само от Централната автогара в София в петък ще тръгнат 50 превозни средства повече от обикновено.

След последните атентати, на гарите и другите обществени места има засилени мерки за сигурност.

Коментари: 0