H&M ще прави защитни облекла за медици

Целта е да се осигурят доставки възможно най-скоро

H&M ще прави защитни облекла за медици

Снимка: Wikipedia

С цел да подпомогне справянето с разрастващите се последици от разпространението на пандемията от COVID-19, H&M Group работи по адаптирането на производствената си верига, така че да започне производството на персонално защитно облекло за болници и медицински работници.

H&M Group ще промени дейността в производствената си верита, включително и частта за закупуване и логистични възможности, за да може да подсигури доставките възможно най-скоро. Екипите на веригата за доставки на компанията по целия свят колективно подкрепят тези първоначални усилия за подкрепа на държави и общности по целия свят.

След като изпълнителният директор Хелена Хелмерсон се обърна към ЕС, за да разбере нуждите и да предложи помощта на компанията, H&M Group веднага започна да подготвя производство на лични предпазни средства за медицински персонал.

„Коронавирусът засяга драматично всеки един от нас и H&M Group, като много други организации, се опитва да помогне най-добре в тази извънредна ситуация. Това е първа стъпка в нашите усилия да окажем подкрепа по всякакъв възможен начин. Всички сме заедно в това и трябва да предприемеме колективни действия", заяви Анна Гедда, директор Устойчиво развитие в H&M Group.
Коментари: 0