Хонконг – най-добрата дестинация за търговците

В класацията са поместени 50 водещи пазара от цял свят

Хонконг – най-добрата дестинация за търговците

Търговците в Хонконг се раздават на най-добрите условия за работа в света, според класация на консултантската компания Arcadis. Това съобщава онлайн изданието property-magazine. eu.

В класацията са поместени 50 водещи пазара от цял свят, групирани според пет ключови показателя. Факторите са важни за търговските вериги, когато избират новите си локации, включително качество на инфраструктурата и потребителско търсене.

Второто и третото място на най-добрите световни дестинации за ритейлърите се заемат от Сингапур и САЩ. Тези пазари предлагат на търговците най-добрите условия, поради което и трите страни попадат в топ пет на класацията.

Освен САЩ, Великобритания също се представя добре заради благоприятната регулаторна сред и силна икономика.

От държавите в еврозоната, в топ 10 на класацията, попадат само Германия и Холандия.Продължаващата несигурност в региона оказва негативно влияние върху операциите на ритейлърите и това може да доведе до свиване на инвестициите в дългосрочен план.

Компанията прогнозира, че през следващите три години Китай ще изпревари САЩ и ще стане най-големият пазар за търговците на дребно в света.

Коментари: 0