Хотел на Тръмп предлага коктейл за 169 долара

Лоби барът на International Hotel във Вашингтон е известен с лъскавите си напитки

Хотел на Тръмп предлага коктейл за 169 долара
808 ~ 1 мин. четене
International Hotel на Доналд Тръмп във Вашингтон предлага необичаен коктейл. Освен че е необичаен, той е и много скъп – 169 долара. Може би някой ще си помисли, че срещу тези пари ще може да се наслади на коктейл, приготвен с необичаен алкохол. Business Insider обаче разказва, че в чашата реално няма никакъв алкохол.

Лоби барът на хотела обаче предлага интересна добавка към безалкохолния коктейл, която всъщност е причината за високата цена – вино в кристални лъжици.

Напитката е базирана на американска рецепта от 19-ти век, наречена The Washingtonian. Сместа включва цитрусови и горски плодове, както и сладко унгарско вино. Коктейлът задължително се сервира с 30 гр. есенция от унгарско токайско вино в кристална лъжица. Токайското вино е едно от най-наситените и най-редките вина в Унгария.

Барът в лобито на хотела се нарича Benjamin Bar & Lounge и е известен със своите бляскави напитки, включително мартини за 100 долара, включващо картофи, хайвер, сурови стриди, водка и ръж.

Менюто на бара включва и секция, наречена „Вино до кристалната лъжица“, където една супена лъжица вино достигат между 15 и 140 долара.
Подкрепи Economic.bg