Хуан Гуайдо обяви плана си за развитие на Венецуела

Самообявилият се за временен президент лидер на опозицията постави хората в центъра на своя план

Хуан Гуайдо обяви плана си за развитие на Венецуела

Снимка: БТА

Самопровъзгласилият се за президент лидер на опозицията във Венецуела Хуан Гуайдо представи плановете си за развитие на страната в Централния университет на Венецуела в столицата Каракас, предадоха световните медии. 

В центъра на плана му са хората и решаването на техните проблеми. Според Гуайдо най-важните сектори са земеделието, въоръжените сили и международната общност. "Хората са в центъра на този план", категоричен е той.

Опозиционният лидер смята, че правителството трябва да започне да служи на хората и да се бори с проблемите, пред които са изправени венецуелците, като електроенергията например. Хуманитарната помощ също е приоритет за Гуайдо.

Той добави още, че иска да създаде доверие в инвеститорите и да привлече нови инвестиции, така че Венецуела да се интегрира в света. 

Хуан Гуайдо призова жителите на страната да излязат по улиците за демонстрации в събота, особено тези в Каракас.

Припомняме, че лидерът на опозицията във Венецуела Хуан Гуайдо се самообяви за временен президент на страната миналата седмица, спечелвайки подкрепата на Вашингтон и много латиноамерикански държави. 

ЕС също призна Гуайдо за временен президент, като целта е да се окаже натиск върху официалния президент Николас Мадуро да свика нови избори за заемания от него пост. Мадуро обаче все още има подкрепата на Русия и Китай.
Коментари: 0