Huawei представи платформата за AI приложения HiAI 2.0

Тя предлага още по-голяма изчислителна мощ, по-богати API, и по-добра поддръжка на широка гама устройства

Huawei представи платформата за AI приложения HiAI 2.0

Huawei представи новото поколение на отворената платформа HiAI, която ще улесни развитието на мобилния изкуствен интелект. Благодарение на нея инженерите на компанията ще разработват по-лесно и по-прецизно новите си устройства. 

Най-новото издание на платформата осигурява на софтуерните инженери на Huawei отворена екосистема, която позволява наблюдение и анализ на техническите характеристики на чипсетите, устройствата и “cloud” приложенията на бранда.

Платформата HiAI е съставена от HiAI Foundation, HiAI Engine и HiAI ServiceHiAI Foundation осигурява на софтуерните инженери възможност за прецизен анализ на работата на чипсетите и техния оперативен потенциал. Платформата също така поддържа по-голям брой модели и оператори, като по този начин създава среда, в която приложенията с изкуствен интелект функционират по-гладко и предоставят оптимално изживяване на потребителите.

HiAI Engine осигурява по-голям избор за създателите на мобилни приложения. Програмният интерфейс на платформата позволява на инженерите да интегрират множество ключови характеристики в своите проекти и да съсредоточат усилията си върху създаването на продукт от възможно най-високо качество. 

HiAI Service осигурява своеобразен мост между нуждите на потребителите и предоставяните услуги. Благодарение на това софтуерните инженери могат да предоставят на потребителите отговарящи на техните изисквания услуги във възможно най-кратки срокове.

"Чрез HiAI 1.0 успяхме да редуцираме чувствително времето и комплексността, изискващи се за развитието на мобилните ни приложения. HiAI 2.0 предлага още по-голяма изчислителна мощ, по-богати API, и по-добра поддръжка на широка гама устройства. Това значително ще понижи летвата за достъп до създаване на работещи с изкуствен интелект приложения, позволявайки на повече инженери да работят в тази сфера и да създават вълнуващо потребителско изживяване чрез тях", казва Лу Уеню, старши AI експерт в отдел „Продуктов мениджмънт“ на Huawei Consumer Business Group по време на третото издание на конференцията Huawei Eco-Connect Europe..

Коментари: 0