И Coca-Cola страда от „диоксидната криза“ в Европа

Компанията е спряла част от производството си във Великобритания

И Coca-Cola страда от „диоксидната криза“ в Европа

Снимка: Pixabay

Coca-Cola е поредната компания, която е засегната от недостига на въглероден диоксид в Европа. На компанията ѝ се наложи да спре част от производството си в Обединеното кралство, но засега изглежда няма опасност от прекъсване на доставките към потребителите.

Великобритания и Европа са изправени пред недостиг на въглероден диоксид, който се използва за добавяне на мехурчетата в бирата и безалкохолните напитки, както и при системите за дозиране и при някои храни за удължаването на срока им на годност.

Този недостиг се появи, тъй като редица европейски заводи затворили за ремонт или техническа поддръжка, пише BBC. В момента само един производител на въглероден диоксид работи на територията на Обединеното кралство.

Нашият фокус е да ограничим ефекта, който недостигът на въглероден диоксид може да има върху нашите продукти. През това време спряхме някои от нашите производствени линии за кратък период, но досега няма смущения в доставките и продължаваме да изпълняваме поръчките на нашите клиенти, обявиха от Coca-Cola.

Бирата Heineken също изпитва трудности заради недостига на въглероден диоксид и предупреди търговските клиенти да очакват недостиг на Amstel и John Smith, според търговското списание The Grocer.
Коментари: 0