И нискотарифната Norwegian Air вече ще иска пари за багаж

Промените са подобни на тези, направени по-рано от Ryanair и Wizz Air

И нискотарифната Norwegian Air вече ще иска пари за багаж

Снимка: Norwegian Air

Norwegian Air ще започне да таксува пътниците за чанти на борда. Бюджетната авиокомпания заяви, че промените са предназначени да предоставят на клиентите „свобода на избор“ и ще се прилагат за всички резервации, направени след 23 януари 2020 г., съобщи "Индипендънт".

Следвайки стъпките на Ryanair, превозвачът вече ще включва само една малка чанта, която може да се побере под седалката, като безплатен багаж.

Пътниците, които искат да вземат на борда своя куфар, който да стои в багажните отделения над седалките, трябва да плащат допълнително такса между 5 и 9 паунда на чанта или да си купят по-скъп тип билет.

Например клиентите на LowFare + могат да донесат допълнителна една чанта за багажното отделение и една ръчна чанта, докато тарифите Flex, Premium или PremiumFlex куфар като ръчен багаж и два куфара в трюма.

Като част от актуализираната си политика за багаж, Norwegian увеличи максималния размер на чантите под задната седалка, увеличи надбавката за тегло за регистриран багаж от 20 кг на 23 кг и увеличи общата надбавка за тегло за ръчен багаж от 10 на 15 кг за клиентите на Flex и Premium. Онези, които резервират билет LowFare +, все още имат само комбинирана надбавка от 10 кг за ръчни чанти.

Промените са много подобни на тези, направени от най-големия нискотарифен превозвач в Европа - Ryanair, през 2018 г., когато авиокомпанията официално промени правилата си, като изисква от клиентите да плащат допълнително, ако искат да вземат със себе си повече от една чанта.

Ограничението бе намалено на една средна чанта с максимални размери 40x25x20cm, освен ако пътниците не плащат допълнителни 8 паунда всеки път за приоритетно качване.

Конкурентната авиокомпания Wizz Air скоро въведе същата мярка, като намали безплатния багаж до една безплатна чанта за кабината с размери не повече от 40x30x20cm, освен ако клиентите не плащат за приоритетно качване (между 5 и 15 €), за да вземат по-голяма чанта в кабината до 55x40x23cm.
Коментари: 0