iPhone 12 е страхотен, но направи iPhone 11 още по-добра алтернатива

Новият смартфон е със стартова цена от $799

iPhone 12 е страхотен, но направи iPhone 11 още по-добра алтернатива

Снимка: Apple

Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Apple най-накрая представи новия iPhone 12, който обаче само направи предшественика си още по-атрактивен за покупка, пише Mashable.

Сред акцентите на вчерашното събитие бе както първият „mini“ модел от новото поколение смартфони на Apple, така и функциите им. iPhone 12 има супер твърдо стъкло, нов-стар дизайн, който го прави по-компактен и по-лек отпреди, Super Retina XDR дисплей, супер бърз A14 процесор, 5G свързаност, подобрени камери на всички фронтове и технология MagSafe, която отваря куп допълнителни възможности, пише изданието.

Стартовата цена на iPhone 12 е 799 долара, докато тази на еквивалентния iPhone 11 беше със 100 долара по-малко, което разочарова някои от феновете. Добрата новина за желаещите да притежават iPhone e, че могат да се сдобият с mini моделa за 699 долара. Според Mashable четвъртото устройство от серията обаче е по-различно не само заради по-малкия екран, но и защото батерията му е по-слаба, а е и с ниска разделителна способност.

Първоначалните слухове бяха, че новата поредица смартфони ще се появи на по-ниски цени от обичайно, но явно Apple е променила стратегията си за ценообразуване в движение. За потребителите на марката в САЩ пък има и надценка от 30 долара за всички онези, които не отговарят на условията за отстъка на телеком операторите Verizon и AT&T.

Всичко това прави iPhone 11 да изглежда като все по-добра алтернатива. С пускането на новата си серия телефони Apple намали цената на миналогодичния модел. Така срещу 599 долара човек може да получи по-стар, но все още бързо функциониращ смартфон. 

Коментари: 0