И Walmart ще строи нова централа

Тя ще е готова до 2024 година

И Walmart ще строи нова централа

Снимка: Walmart

1312 ~ 2 мин. четене
В САЩ се появяват нови корпоративни централи. 
Walmart Inc, най-големият търговец на дребно в света и най-големият работодател в частния сектор в страната, в петък разкри планове за нов корпоративен кампус, присъединявайки се към конкуренти като Amazon.com Inc и Apple в разширяването на техните корпоративни кампуси, в момент, когато президентът Доналд Тръмп настоява американските компании да правят по-големи инвестиции ву дома.

Компанията базирана в Бентънвил, Аркщанзас, изгражда нов щаб в родния си град - проект, обявен през септември 2017 г. - който ще се разпростре на над 300 акра и ще приюти почти 17 000 служители с възможност за настаняване, тъй като създава нови работни места.

Велосипедни алеи, които минават през сърцето на кампуса, масивен парк, фитнес центрове, камиони за храна и детски центрове ще бъдат някои от удобствата, които ще се слеят с модерния естетичен дизайн, каза Дан Бартлет, изпълнителен вицепрезидент по корпоративни въпроси , който отговаря за проекта.

Също така ще има и по-основни елементи в проектирането на модерно работно място, като гъвкави отворени етажни планове, които стимулират сътрудничеството и предлагат уединение, високи тавани, много прозорци и светлина и достатъчно място за паркиране, каза той.

Бартлет заяви, че Walmart е започнала този проект, тъй като сегашното седалище на компанията е с пълен капацитет и работната сила е разпръсната в над 20 сгради в Бентънвил и Роджърс, Арканзас.

Новите сгради ще разполагат със слънчеви панели на покрива, енергийно ефективно осветление, строителните материали ще са от местни доставчици, включително и масивна дървена конструкция - в допълнение към свързания дизайн на кампуса.

Разрушаването на старите сгради ще започне през това лято, а новият кампус ще бъде изграден до 2024 година.
Коментари: 0