iPhone 5C изпревари Galaxy S4 по продажби в Индия

В Индия обаче Apple стартира програма за обратно изкупуване на стари модели

124 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Apple все пак постигна част от заложените цели, и iPhone 5C изпревари Samsung Galaxy S4 по продажби в Индия, пише технологичният сайт vr-zone. Самото пускане на "евтин" модел имаше за цел да привлече потребители от развиващите се пазари, най-вече от Китай и Индия. Оказа се обаче, че телефонът реално не е никак евтин и дори се заговори, че американската компания започва да ограничава производството му.

iPhone 5C има почти същите характеристики като предшественика си iPhone 5. Значителната разлика е, че "евтиният" модел е с пластмасов корпус и е в 5 различни цвята. От друга страна предшественикът му е направен от стъкло и алуминий.

В Индия обаче Apple стартира програма за обратно изкупуване на стари модели. Така например, ако собствениците на стари модели iPhone ги предадат, могат да получат iPhone 5C с до 200 долара по-евтино. Според анализаторите това е единственият вариант, при който смартфонът може да бъде наречен наистина "евтин".

Засега не е ясно дали Apple ще стартира същата програма и на останалите развиващи се пазари, на които се продават устройствата.

Подкрепи Economic.bg