Ikea иска да върне държавната помощ на 9 страни

Това е подходящият момент да кажем: „Благодаря ви много за вашата помощ в този труден период, сега можем да обсъдим как да ви върнем парите\", заяви Толга Онджу

Ikea иска да върне държавната помощ на 9 страни
6088 ~ 1 мин. четене

Групата Ikea иска да върне финансовата подкрепа, която е получила по време на пандемията Covid-19 в няколко държави, съобщи Financial Times.

Компанията, основана в Швеция, иска да върне подкрепата, получена по време на коронавирусната епидемия в общо девет страни: Португалия, Белгия, Хърватия, Чехия, Ирландия, Румъния, Сърбия, Испания и САЩ. Дружеството вече води преговори с португалското правителство. 

Сега знаем повече, отколкото през февруари и март. Това е подходящият момент да кажем: Благодаря ви много за вашата помощ в този труден период, сега можем да обсъдим как да ви върнем парите‘, заяви пред изданието Толга Онджу, мениджър „Търговия на дребно“ на Ingka Group, компанията, която притежава по-голямата част от магазините на Ikea по целия свят.

Тя обясни, че поради разликите във вида на получената подкрепа в различните страни, компанията не знае как помощта може да бъде върната. Ikea заяви, че все още не е изчислила колко пари ще трябва да върне на деветте страни, нито колко работници са били получили държавната подкрепа.

С тази мярка Ikea става първата голяма мултинационална компания, която обяви намерението да върне пари за подкрепа в няколко държави.

Подкрепи Economic.bg