Има победител: Американец спечели $758.7 млн. от лотарията Powerball

Не е ясно кой е големият късметлия, но който и да е, няма да получи в ръцете си цялата сума

Има победител: Американец спечели $758.7 млн. от лотарията Powerball

Американец спечели от лотарията Powerball в САЩ 758.7 млн. долара, съобщава CNN. Печелившият билет е закупен от магазин в Уотъртаун, щата Масачузетс. Това е най-големият джакпот с един победител в историята на Северна Америка и вторият по големина в САЩ. 

Не е ясно кой е големият късметлия, но който и да е, няма да получи в ръцете си цялата сума - печалбите от лотарии се облагат като приходи с най-висока доходност от 39.6%. Правителството ще задържи 25% от сумата, преди парите да стигнат до победителя. Останалата част трябва да бъде платена при данъчно облагане.

Всеки човек, който има печеливш билет от Powerball, има възможност да избира между годишните плащания в продължение на 29 години или да получи цялата сума в брой, която в случая ще възлиза на 443.3 млн. долара, включително с данъците и таксите.

Печелившите числа са 6, 7, 16, 23, 26 и топката Powerball е с числото 4.

Шансовете да бъдат познати всичките шест печеливши числа  са около 1 на 292 млн., показват изчисления. Това означава, че всъщност има по-голяма вероятност да бъдеш убит от астероид (1 на 700 000), да бъдеш ударен от светкавица, да се удавиш.

Сегашният джакпот отстъпва само на този от 1.6 млрд. долара, споделен от трима души през януари.

Коментари: 0