„Индустриален холдинг-доверие“ купува \"Токуда банк\"

В ръководството на холдинга са Огнян Донев и Радосвет Радев

„Индустриален холдинг-доверие“ купува \
„Индустриален холдинг-доверие“ купува "Токуда банк". Дружеството е внесло искане в Комисията за защита на конкуренцията за разрешаване на придобиването. Производството в антимонополната комисия е образувано с дата 14 май 2015 г.

Според уведомителя не се очаква операцията да окаже въздействие върху продуктово-географски пазари в страната, тъй като характерът на извършваната от участниците в концентрацията дейност не позволява идентифицирането на пазари,върху които сделката ще окаже въздействие поради липса на хоризонтални или вертикални ефекти, както и липса на отношения на свързани пазари, се казва в съобщението за концентрацията, качено на сайта на КЗК.

В срок от една седмица, считано от 18 май трети заинтересовани лица могат да внесат в КЗК становище по предстоящата сделка, преди антимонополният орган да се произнесе с окончателно решение след извършването на цялостна оценкана нотифицираната сделка.

След Комисията за защита на конкуренцията по сделката трябва да бъде получено одобрение и от БНБ.

"Индустриален холдинг - Доверие" е дъщерно дружество на "Доверие - обединен холдинг", в чието ръководство е собственикът на фармацевтичната компания "Софарма" Огнян Донев. Той е и един от основните акционери в "Доверие - обединен холдинг". В управата на дружеството са още собственикът на "Дарик радио" Радосвет Радев и адв. Венцислав Стоев. 

Токуда банк в момента е собственост на японската "Интернешънъл хоспитал сървис" на основателя и собственик на японската корпорация Tokushukai Medical д-р Торао Токуда. За 2014 г. трезорът отчита загуба от 7.236 млн. лв., сочат данните на БНБ.  Привлечените средства в Токуда банк са 387.54 млн. лв., от които депозитите на домакинствата са за 266 млн. лв., а тези на фирмите - 121.34 млн. лв. Фирмените кредити на банката са за 184.67 млн. лв., а на домакинствата - 35.25 млн. лв.

Коментари: 0