InterContinental Sofia става най-луксозният хотел в България

Над 500 гости, международни инвеститори и представители на чуждите дипломатически мисии откриха първия хотел от международната верига у нас

InterContinental Sofia става най-луксозният хотел в България
Автор: Галакси Инвестмънт Груп

Българският хотел на най-големият луксозен бранд в света InterContinental Hotels & Resorts посрещна първите си гости в София. Над 500 официални лица, сред които ключови международни инвеститори, представители на бизнеса, както и гости от чуждите дипломатически мисии на САЩ, Великобритания, Франция, Русия и други страни в България присъстваха на бляскавото събитие в столицата.

Символично лентата на петзвездния хотел беше прерязана от Фергюс Стюарт от InterContinental Hotels & Resorts, Анджело Зукала, мениджър на хотела, министърът на туризма Николина Ангелкова и Константин Бояджиев, управител на "Галакси Инвестмънт Груп".

InterContinental Sofia е стратегически разположен в сърцето на София със спиращ дъха изглед към площад „Народно събрание“ и с впечатляваща гледка към храм-паметника „Александър Невски“. Освен от изключителната панорама, гостите на хотела могат да се възползват още от 194 луксозни стаи и 37 апартамента, оборудвани с най-съвременни технологии.

Специално за откриването на луксозния хотел пристигнаха и двама от най-добрите шеф-готвачи на европейската кулинария, част от групата на InterContinental. Артур Февре и Тео Рандал, демонстрираха пред гостите на хотела, авторски рецепти, които са част от разнообразното меню на Floret Restaurant and bar. Вкусните ястия бяха съчетани от специална селекция от уникалните вина Face-to-face (F2F) на New Bloom Winery.

„Откриването на първия хотел от бранда InterContinental Hotels & Resorts поставя София на картата на луксозния пазар и ще привлече висок клас туристи от целия свят“, каза по време на церемонията Анджело Зукала. По думите му хотелът съчетава междунородното ноу-хау на веригата и типично българските традиции, което прави InterContinental Sofia уникално и неповторимо място. Той е категоричен, че това е най-добрия луксозен хотел в България.

Той разполага със спираща дъха гледка към площад „Народно събрание“ и храм-паметника „Александър Невски“ в София. На разположение на гостите са 194 луксозни стаи и 37 апартамента, оборудвани с най-съвременни технологиии предоставящи несъизмерим лукс.

„Разработихме InterContinental Club Lounge, предоставящ иновативните за българския пазар персонално обслужване и ексклузивни привилегии, които правят престоя на гостите още по-специален“, каза още Зукала. Хотелът предлага и професионални консиерж услуги с индивидуален подход към всеки гост и неговите нужди.

InterContinental Sofia е собственост на водещата инвестиционна компания Галакси Инвестмънт Груп през Интерхотел Гранд – Хотел София АД и се управлява от „InterContinental Мениджмънт България” ЕООД.

Откриването на луксозния хотел е поредното доказателство за умението на „Галакси Инвестмънт Груп” е да инвестира в проекти с потенциал“ каза управителят на компанията Константин Бояджиев. По думите му това е поредната крачка, с която дружеството ще допринесе за изграждането на положителния образ на страната като модерна туристическа дестинация и като подходящо място за правене на бизнес. „Стратегическо партньорството между Галакси Инвестмънт Груп и InterContinental Hotels Group (IHG), дава възможност за хотелския бизнес у нас да се издигне на качествено ново международно ниво“, каза още Бояджиев.

InterContinental Hotels & Resorts, най-големия луксозен бранд в света със 70-годишна история, са част от InterContinental Hotels Group (IHG®). Към днешна дата IHG® е водеща верига, която оперира в близо 100 страни и заема лидерски позиции в едни от най-атрактивните сегменти в бранша.

Коментари: 0