Инвестират в кръстовище на две нива при „Пирогов“

Чрез него трафикът ще намалее драстично

Инвестират в кръстовище на две нива при „Пирогов“

Проблемът със задръстванията през кръстовището бул. „Пенчо Славейков“ и „Генерал Тотлебен“ ще бъде решен с изграждането на естакада на две нива край УМБАЛСМ „Пирогов“. Това стана ясно от главният архитект на София Здравко Здравков.

Той обясни, че експертният съвет по устройството на територията е разгледал такова предложение, внесено от турската компания "Гаранти Коза". Тя се ангажира да покрие всички разходи по изграждането на новото съоръжение.

Предвижда се пробивът за кръстовището на два етажа да е при ул.“Добруджанска“ и бул. „Иван Гешов“. „Проектът обаче още е в работен вариант и е рано да се дискутират подробности“, уточни Здравков, цитиран от Труд.

Все още не е ясно дали ще се премахне паважната настилка там. Според Здравков паважът е част от културно-историческото наследство и трябва да остане. Главният архитект посочи още, че това е решение, което ще се вземе в по-напреднала фаза. В момента се извършва проучване на района, което трябва да докаже дали трафикът там е интензивен и има ли действително необходимост от изграждане на кръстовище на две нива.

Коментари: 0