Искате най-добрия Samsung смартфон: Пригответе си $1000 за удоволствието

Устройството ще дебютира на 9 август

Искате най-добрия Samsung смартфон: Пригответе си $1000 за удоволствието

Снимка: БТА

1248 ~ 1 мин. четене
Ако искате да притежавате най-добрия смартфон на Samsung – предстоящия Galaxy Note 9, то вероятно ще трябва да се подготвите добре финансово. Устройството предстои да дебютира идната седмица на 9 август, като се очаква то да струва близо, ако не и над, 1000 долара, пише Mashable. 

Най-новият телефон на южнокорейската марка ще бъде представен в Ню Йорк, гласят медийните публикации през последните седмици. 

Миналогодишният Note 8 се котираше на цени от 900-960 долара в САЩ. Предположенията са обаче, че неговият наследник ще е дори по-скъп. За това сочат нови ценови листи от Малайзия, според които телефонът ще се продава за 4299 малайзийски рингити (1055 щатски долара). 

Междувременно не се очаква новият Galaxy Note да е кой знае колко по-усъвършенстван от своя предшественик, което поставя въпроса за това дали потребителите действително биха били склонни да инвестират в устройството. 

Скорошният опит сочи, че не. Последният флагман на марката – Galaxy S9, също не дойде с особени иновации и това пряко повлия върху потребителското поведение. Отчетите за второто тримесечие на 2018 г. недвусмислено свидетелства за свиване на мобилния бизнес на Samsung. Анализаторите са категорични, че причината е в недостатъчно атрактивните нови функции в устройствата. 

Що се отнася до Note 9, той и визуално ще наподобява своя предшественик. Преди дни изтече видео, в което личи дизайнът на смартфона. 
Подкрепи Economic.bg