Държавата и община Стара Загора обсъдиха създаването на индустриална зона

Министърът на икономиката Емил Караниколов участва в дискусия за индустриалното развитие на региона с представители на местната власт и бизнеса

Държавата и община Стара Загора обсъдиха създаването на индустриална зона

Създаването на модерна Индустриална зона в Стара Загора ще бъде механизъм за привличането на качествени инвестиции в региона. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов, който  участва в дискусия за индустриалното развитие на регион Стара Загора с представители на местната власт и бизнеса.

Министърът на икономиката изтъкна, че развитието на индустриалните зони в България е много важен аспект от успешното стимулиране и привличане на инвестиции в страната ни и подобряването на бизнес средата.

По време на дискусията бяха обсъдени възможностите за изграждане на Индустриална зона в Стара Загора, както и гарантирането в дългосрочен план на квалифицирана работна ръка.

Министър Караниколов посочи, че Министерството на икономиката подкрепя  дуалната  форма на обучение като плавен преход от обучение към работа, доказал успеха си в страни като Швейцария, Австрия и Германия. Той подчерта, че това е един от начините за осигуряване на подходящи кадри за бизнеса и решаване на проблемите на пазара на труда.

Коментари: 0