Изграждат завод за токозахранващи системи в Кърджали

Това дава възможност за реализация на младите хора тук, заяви Стамен Янев по време на първата копка

Изграждат завод за токозахранващи системи в Кърджали

Снимка: Община Кърджали

Нов високотехнологичен завод за токозахранващи системи ще отвори врати в Кърджали. Днес бе направена първата копка, на която присъства Директорът на Българската агенция по инвестициите (БАИ) Стамен Янев, който участва в церемонията. 

Инвестицията е на стойност 32 милиона лева, съобщиха от пресцентърът на Община Кърджали. Стамен Янев посочи, че тази иновативна инвестиция се осъществява не в София или в някой друг по-голям град, а именно в Кърджали. "Това дава възможност за реализация на младите хора тук", допълни той.

Първата част на завода ще бъде изградена в рамките на седем месеца, заяви Александър Рангелов, един от собствениците на фирмата инвеститор International Power Supply (IPS) . Първоначално наетите служители ще бъдат 120 квалифицирани специалисти. Втората част на завода се предвижда да бъде завършена през 2019 г., когато в предприятието се очаква да работят 600 души. 

Служителите на компанията ще бъдат обучавани по специални съвместни програми с Професионалната гимназия по електроника и електротехника в Кърджали и Техническия университет в Габрово.
Коментари: 0