Кои са най-предпочитаните дестинации за екскурзия от българите

Най-често хората се възползват от уикенд пакетите, като цените за тях започват от 159 евро

Кои са най-предпочитаните дестинации за екскурзия от българите

Снимка: Pixabay

Европейските столици и големи гардове като Прага, Виена, Рим, Милано и Париж са сред най-предпочитаните места от българския турист през тази година. Това показват данните на туристическата агенция Posoka.com.

През есента на 2017 г. пътуванията в чужбина отчитат 15% ръст спрямо същия период на 2016 г. Според данните на агенцията най-често хората се възползват от уикенд пакетите, като цените за тях започват от 159 евро. В тази цена влизат двупосочни самолетни билети и летищни такси, трансфер между летището и хотела, две или три нощувки със закуски и медицинска застраховка.

От Posoka.com обясняват, че през октомври и ноември най-изгодно е да се пътува до Рим, Милано, Прага, Виена и Берлин. До тези дестинации цените на пакетите започват от 170 евро.

Подходящи пакетни оферти има и за по-екзотични дестинации като Доминикана, Тайланд и Шри Ланка. По данни на туристическата платформа през този сезон те могат да бъдат намерени на цени под 1000 евро. В цената се включват между 5 и 10 нощувки, изхранване на пълен пансион, транспорт и застраховка.

„Наблюдаваме по-голямо търсене и за екскурзии до дестинации като Виетнам, Доминикана, Занзибар, Малдиви и Мавриций. Интересът към екзотичните eкскурзии се засилва най-вече заради ниските пакетни цени на различните оферти“, заяви Мария Манолова – управител на Posoka.com.

Тя обясни, че в момента са изключително актуални и предложенията за СПА почивки както в България, така и в чужбина. Една от най-предпочитаните дестинации за СПА туризъм в чужбина сред клиентите на туристическата агенция е курортът в Чехия Карлови Вари. Около 1200 лв. струва 7-дневната почивка там, като в цената се включват по 3 СПА процедури на ден и медицински преглед, изхранване на пълен пансион и всички транспортни разходи.

Експертите от Posoka.com съветват всички, които планират пътуванията си през зимните празници вече да започнат да следят за предложения, когато има повече свободни места на изгодни цени.

Коментари: 0