Износители на дървесина блокират Хаинбоаз и границите

Те отново настояват за премахване на забраната за износ на необработен дървен материал

Износители на дървесина блокират Хаинбоаз и границите
408 ~ 1 мин. четене
Автор: Илия Лазаров

Износители на дървесина, дърводобивни предприятия в България и транспортни фирми в 10:30 часа ще блокират прохода Хаинбоаз, който свързва Гурково и Велико Търново, предаде БГНЕС.

В същия час ще бъдат блокирани и граничните пунктове след Свиленград – Капитан Андреево и Капитан Петко войвода, с искане забраната за експорт да бъде отменена незабавно. Пътищата ни към Турция и Гърция ще бъдат препречени с трактори и друга тежка техника. Блокадата ще трае 6 часа – от 10:30 до 16:30 часа. Забраната за износ на необработен дървен материал за период от 3 месеца влезе в сила на 10 март. Браншът излиза на протест за втори път, след като миналата сряда направи митинг пред Народното събрание.

Тогава представители на търговците на дървесина се срещнаха с Комисията по земеделието към парламента и депутатите обещаха, че срокът на забраната ще е по-кратък отпървоначално предвидените 3 месеца. Вчера от бранша се заканиха, че блокирането на пътища в цялата страна ще продължи, докато забраната не бъде отменена.

Коментари: 0