Изолираните дестинации стават все по-популярни

Изолираните дестинации стават все по-популярни

Снимка: Unsplash

1020 ~ 2 мин. четене

Втората вълна на коронавируса, която набира сила в цял свят, отново блокира посещенията на най-популярните туристически дестинации по света. За сметка на това обаче по-малко познатите и изолирани места се радват на все по-голям интерес от страна на туристите.

От просто преход през планината, до езда през тайнствени хълмове има много начини да избягате от тълпите с хора и въпреки това да си направите екскурзия.

Дивите пътеки на Япония

Тъй като страната все още е до голяма степен затворена за международни посетители, сега е идеалното време за местните да опознаят тези скрити, но така красиви места. Чудесен начин да разгледате забележителностите е чрез пешеходна обиколка със собствен гид. През юли Япония стартира своята кампания Go To Travel за насърчаване на вътрешния туризъм със субсидии за хотели и стимули за пътувания за местните жители. Според последната информация държавата обмисля да отвори границите си за чуждестранни туристи през пролетта на 2021 г., преди Олимпийските игри в Токио през юли, пише CNBC.

Разходка с каравана или кола

Наемането на каравани или коли набра сериозна популярност в условията на пандемия, тъй като туристите по този начин бягаха от реалността и тълпите. Ако сте любители на този тип преживявания, САЩ предлага страхотни дестинации, като националния парк Колорадо, където може да се насладите на червените скали и дълбоките каньони. За наистина социално дистанцирано пътуване почиващите могат да посетят планините, пустините и дюните на националния парк Guadalupe Mountains в Тексас.

С наближаването на празничния сезон компаниите за наем на коли очакват истински бум, тъй като това е начин да посетят семейството си, без да трябва да се качват на самолет, където има и други хора, и опасността от зараза е по-голяма.

Хълмовете на Италия

Месеци след като вирусът разтърси Италия, отдалечените села на тази страна се превърнаха в най-предпочитаните места за бягство и отдих. С приблизително 5800 малки села - половината от които се смята за изоставени – туристите могат да се чувстват като у дома си, прекарвайки дните си почти напълно изолирани от останалия свят.

През май италианското правителство отдели 30 милиона евро, за да вдъхне нов живот на своите исторически центрове, с особен акцент върху селата в пет южни региона в опит да стимулира вътрешния и международния туризъм.

Велосипедните маршрути на Франция

Дом на емблематичните състезания за колоездене Тур дьо Франс, Франция може да се похвали с някои от най-красивите велосипедни маршрути за велосипедисти от всички способности.

Летовниците, търсещи социално дистанцирано бягство, могат да избират измежду селските маршрути в цялата страна ръководени от приложения. Операторите, включително Discover France и Tour Radar, позволяват на велосипедистите да се докоснат до Пиренеите, историческите замъци в долината на Лоара или откритите полета на Прованс.

Шотландия

Обширните планински райони и острови на Шотландия са идеалното място за туризъм, който е далеч от тълпите и хората. Идва и сезонът, в който туристите могат да се насладят на живописните заснежени върхове в Националния парк Кернгормс.

Коментари: 0