Изпълнителният директор на HP Inc. се оттегля от поста си

Дион Вайслер бе начело на компанията близо четири години

Изпълнителният директор на HP Inc. се оттегля от поста си

Снимка: Screenshot/YouTube

Главният изпълнителен директор на HP Inc. Дион Уайслер обяви в четвъртък, че се оттегля от поста, а причината е семейна. Това се случва след близо четири години начело на компанията и в момента, когато прогнозната печалба за четвъртото фискално тримесечие е под оценките на Wall Street. Новината изпрати цената на акциите с 6% надолу.

Постът ще бъде наследен от Енрике Лорес, 30-годишен ветеран в HP и понастоящем президент на компанията за бизнеса с принтери. Той ще заеме позиция официално от 1 ноември. 

„Уважаваме решението на Дион да подкрепи нуждите на семейството си“, казват в изявление от борда на директорите, цитирано от Reuters. 

53-годишният Лорес, който влиза в компанията като инженер, впоследствие изиграва роля в разделянето на Hewlett-Packard Co на две публично регистрирани компании. Той участва и в процеса по придобиване на принтерния бизнес на Samsung  за 1.05 млрд. долара през 2017 г. 

Базираната в Пало Алто, Калифорния, HP Inc. е хардуерна компания, преди част от Hewlett Packard Company. Фирмата очаква печалба за четвъртото тримесечие в диапазона от 55-59 цента за акция. Средната оценка на анализаторите е за 58 цента, според данни на Refinitiv. 

За третото тримесечие, приключило на 31 юли, HP Inc отчете приходи от 14.60 милиарда долара, малко под оценките на анализаторите, засегнати от слабите продажби в печатарския си бизнес.

Компанията отчете коригирана печалба от 58 цента на акция – над 55-те цента, изчислени от анализаторите.

Акциите на компанията се понижиха с 6.2% до 17.75 долара при късната търговия.

Коментари: 0