Изпълнителният директор на Mercedes поема управлението на Aston Martin

Производителят на луксозни автомобили отчете сериозна загуба за първото тримесечие

Изпълнителният директор на Mercedes поема управлението на Aston Martin

Снимка: Aston Martin

1188 ~ 1 мин. четене

Изпълнителният директор на Aston Martin Анди Палмър напуска управлението на компанията и ще бъде заменен от Тобиас Моерс, изпълнителен директор на Mercedes-AMG, съобщи източник на Reuters, запознат с въпроса.

Производителят на луксозни автомобили, заяви в имейл за изданието, че се правят промени в мениджърския екип на компанията, но не коментира съдбата на досегашния директор. Самият Анди Палмър и германската компания Daimler, която притежава 5% дял в Aston Martin и снабдява производителя с двигатели Mercedes-AMG, също отказаха коментар.

Вестник Financial Times съобщи по-рано, че шефът на Aston Martin напуска ръководството на компанията. Официално съобщение за това се очаква във вторник.  107-годишният британски производител на луксозни автомобили по-рано този месец отчете огромни загуби за първото тримесечие на годината, след като продажбите спаднаха с почти една трета поради въздействието на новата епидемия от коронавирус.

През януари тежките условия принудиха компанията да привлече канадския милиардер Лорънс Строл, който купи около 20% дял за близо 200 милиона паунда (263 милиона долара). Разразилата се пандемия от коронавируса и блокирането на голяма част от икономическия живот в цял свят, се отрази негативно на много отрасли, включително производителите на автомобили.

Коментари: 0