Израелска компания иска да участва в търга за нова бойна техника

Компанията представи възможностите за индустриално сътрудничество с българския бизнес

Израелска компания иска да участва в търга за нова бойна техника
Израелската компания Elbit Systems търси български партньор, с който да участва а в търга за доставчик на нови бронирани машини за Сухопътните сили на Българската армия. В тази връзка компанията организира днес в София Ден на индустриалното сътрудничество. Събитието бе открито от посланика на Израел в България н.пр. Ирит Лилиан, а участие взеха представители на български частни и държавни компании от сферата на отбраната и технологиите, представители на референтни институции и висшия мениджмънт и експерти от Elbit Systems.

Компанията представи възможностите за индустриално сътрудничество с българския бизнес и своя опит и способности в областта на предстоящия проект в България.

По време на събитието бяха проведени и директни работни срещи с представители на български компании, които имат интерес да си сътрудничат с Elbit Systems при евентуално изпълнение на проекта за придобиване на нови бронирани машини за сухопътните войски на Българската армия.

Elbit Systems работи в областта на производството и интеграцията на куполи (вкл. и дистанционно управляеми) за бронирани машини и дистанционно управляеми оръжейни системи, с над 30 години опит в сферата и десетки проекти по цял свят, вкл. в редица страни, членки на ЕС и НАТО.
Коментари: 0