Ядливите чаши Cupffee вече се произвеждат в Пловдив

Фирмата „Къпфи“ пусна производство в индустриална зона „Тракия“ с капацитет от 2.5 млн. единици месечно

Ядливите чаши Cupffee вече се произвеждат в Пловдив

Снимка: МИ

8952 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

В индустриална зона „Тракия“ беше открита фабрика за производство на ядливи биоразградими чаши за кафе. Според фирмата производител – регистрираната в Пловдив „Къпфи“ ООД – това е "първата иновативна фабрика в Европа" за подобни продукти.

Когато предприемачеството и иновациите се срещнат с професионализма се получават резултати. В България кръговата икономика се развива бързо въпреки трудната пандемична обстановка“, заяви по време на събитието министърът на икономиката Даниела Везиева.

По думите ѝ ведомството е фокусирано върху подпомагане на малките и средни предприятия с експортен потенциал и развитието на иновациите като основен фактор за устойчив растеж и повишаване добавената стойност в икономиката.

В предприятието вече работят 30 души на 3 машини, посочи изпълнителният директор Мирослав Запрянов. Той добави, че с този капацитет се правят по 2.5 милиона ядливи чаши с бранда Cupffee на месец. Амбициите на компанията са за закупуване на още 3 машини, с помощта на които оборотът да нарасне до 10 млн. бройки месечно.

Чашите се предлагат в над 30 държави от целия свят, а основната цел е да се редуцира голямото количество пластмасови отпадъци.

Производствената сграда е с площ 3600 кв. м и разполага с автоматична производствена линия за биоразградими чаши.

Подкрепи Economic.bg