Жан Виденов се завръща в политиката

Той ще бъде организационен секретар на коалиция „Ляв съюз за чиста и свята република“, която ще се яви на предсрочните парламентарни избори

Жан Виденов се завръща в политиката

Снимка: БТА

3920 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Жан Виденов отново влиза в политиката с коалицията „Ляв съюз за чиста и свята република“, на която той става организационен секретар. Председател на политическата формация ще бъде Иван Атанасов, който заяви, че левицата е разгромена и непредставена в Народното събрание.

Общо 4 партии взимат участие в коалицията: социалистическа партия „Български път“ с председател проф. Ангел Димов, „Българска прогресивна линия“ с председател Красимир Янков, „Възраждане на отечеството“ с председател Николай Малинов и „Партия на българските комунисти“ с лидер Иван Пенчев.

Обединението няма да се коалира с БСП.

По повод на сегашната обществена и политическа обстановка, Жан Виденов каза, че "тя е изнервена, тя е пълна с клюки, тя е пълна само с подслушвания, които нямат никакво съдебно значение".

Жан Виденов е председател на БСП от 1991 г. до 1996 г. и министър-председател на България през 1995 – 1997 г. След масови протести заради хиперинфлацията в страната, той подава оставка, а кризата е наречена на него – „Виденова зима“.

Коментари: 0