Johnson & Johnson работи по ваксина срещу китайския коронавирус

Компанията е изпратила на азиатската страна свое лекарство, което да ѝ помогне при нейното търсене на лек

Johnson & Johnson работи по ваксина срещу китайския коронавирус

Снимка: БТА

2090 ~ 1 мин. четене
Автор: Цветан Петров
Американската медицинска компания Johnson & Johnson обяви, че разработва ваксина срещу новия коронавирус от Китай, който досега уби над 100 души в азиатската страна, зарази хиляди други и се разпростря на четири континента.

Компанията заяви, че при разработката на ваксината ще се използват, използвани за направата на експерименталната ѝ ваксина срещу Ебола, пише Reuters. Въпросната ваксина в момента се използва в Конго и Руанда. Johnson & Johnson също така дарява на Китай своето лекарство срещу вируса ХИВ – Prezcobix, за да бъде използвано от азиатската страна при изследванията ѝ за намиране на решение срещу заразата.

САЩ и Япония евакуираха своите граждани от поставения под карантина китайски град Ухан, докато авиокомпанията British Airways прекрати полетите си до Китай. Смъртните случаи в страната заради коронавируса станаха 132, а икономистите към правителството в Пекин прогнозират голям удар по икономиката на страната заради милионите отменени пътувания, много от които са били по бизнес.

Заразата с новия коронавирус може да доведе до проблеми с дихателните пътища, като при някои от случаите симптомите може да са тежки и смъртоносни.
Коментари: 0