Тръмп сключи търговско споразумение с Мексико и Канада

„Днес най-накрая слагаме край на кошмара NAFTA“, заяви той при подписването на документа

Тръмп сключи търговско споразумение с Мексико и Канада

Снимка: БТА

Автор: Цветан Петров
Американският президент Доналд Тръмп е подписал ново „Споразумение САЩ-Мексико-Канада“ (USMCA) за свободна търговия. Това се е случило на церемония на открито пред Белия дом, на която са присъствали около 400 гости, пише Reuters. Не са били поканени ключовите представители на Демократическата партия, спомогнали за приемането на споразумението в Конгреса.

USMCA ще замени 26-годишното Северноамериканско споразумение за свободна търговия (NAFTA). Новият документ включва по-строги трудови правила и по-строги регулации в автомобилната промишленост. Годишните търговски потоци между САЩ, Мексико и Канада в размер на 1.2 трлн. долара обаче остават до голяма степен непроменени.

„Днес най-накрая слагаме край на кошмара NAFTA“, заявил е Тръмп при подписването на новото ново „Споразумение САЩ-Мексико-Канада“.

Тръмп, срещу когото в момента в Сената (Горната камара на Конгреса) се води дело за злоупотреба с власт и възпрепятстване на Конгреса, е посрещнал сенатори от издигналата го за президент Републиканска партия. Останалите гости са били адвокати от цялата страна, служители на фирми, фермери, главни изпълнителния директори. Дошли са и представители от Мексико и Канада.
Коментари: 0