Как да проверите състоянието на своя iPhone и неговата батерия

За целта трябва да се инсталира бета версия на iOS 11.3

Как да проверите състоянието на своя iPhone и неговата батерия

Снимка: БТА

8088 ~ 1 мин. четене
Скандалът със забавянето на старите iPhone модели провокира Apple да пусне нова функция със следващата актуализация iOS 11.3, която позволява на потребителите да следят здравето на батериите си и по желание да изключват спорната опция за намаляването на производителността. Новата версия на операционната система ще бъде пусната през пролетта, но нетърпеливите и сега могат да се възползват от нейната бета версия след регистрация. 

Трябва да се има предвид, че софтуерът не е изпипан докрай и може да има проблеми с изпълнението или да доведе до срив на някои приложения. 

Ако обаче въпреки това искате да изпробвате новата функция за проследяване на батерията, вижте инструкциите на CNET. 


След като сте инсталирали iOS 11.3 на вашия iPhone, ще забележите, че има нова секция раздела Battery Settings, в която има подробна информация за състоянието на батерията. Може да я видите като последвате пътя Settings > Battery > Battery Health (Beta). Там ще видите текущото състояние на батерията, както и описание на нейното въздействие върху цялостното представяне на устройството. 


Ако ефективността на смартфона е негативно повлияна, може да деактивирате функцията на Apple. Ако обаче вашият iPhone случайно се изключи поради проблем, свързан със здравето на батерията и производителността, тя ще се активира отново автоматично с цел да предотврати бъдещи сривове. 

Има и вариант iOS да не е в състояние да определи нивото на здравето на батерията. Тогава, както и ако то е прекалено ниско, потребителят ще бъде посъветван да занесе своя смартфон в сервиз на Apple или друг оторизиран център. 
Подкрепи Economic.bg