Kaufland България смени главния си мениджър

Иван Чернев ще замени Димитър Спасов на поста председател на Управителния съвет

Kaufland България смени главния си мениджър

Иван Чернев (вляво) ще замени Димитър Спасов (вдясно)

Хипермаркетите  Kaufland имат нов главен мениджър. Управлявалият в продължение на 12 години и превърнал веригата в лидер на българския пазар Димитър Спасов ще бъде заменен от работилият в Германия Иван Чернев. Той ще бъде вписан на 14 февруари, съобщиха от компанията.

В съобщението не се посочват причините за рокадата, а само се изразяват благодарности към досегашния председател на Управителния съвет „за изключителните му отдаденост и принос в израстването и затвърждаването на Kaufland като категоричния лидер в модерната търговия в България“. Също така се посочва, че Спасов и занапред ще подпомага дейността на Kaufland, без обаче да се казва как.

Димитър Спасов бе начело на компанията от стъпването ѝ в страната. За 12 години на българския пазар компанията изгради верига от 58 хипермаркета на територията на 33 града в страната. Паралелно с устойчивото си бизнес развитие, Kaufland България се превърна в значим фактор за стимулирането на националната и регионална икономика, инфраструктурата по места и повлия положително върху социалното развитие в страната, пише в съобщението.

Иван Чернев има дългогодишен опит в Kaufland в Германия и други европейски държави. В позицията на компанията се посочва, че под ръководството на новия председател на УС Kaufland България ще продължи да развива своята дейност у нас с дългосрочната цел да продължи лидерството си в сектора.

Компанията навлиза в активна фаза на модернизация в полза на крайния клиент. Kaufland ще продължи да обновява обектите си и да осъвременява продуктовия си асортимент, както и да засилва позитивното въздействие върху общността на национално и регионално ниво. Паралелно с модернизацията, до 2019 г. компанията ще разшири веригата си и с още два хипермаркета у нас – първият във Велико Търново и пети във Варна.
Коментари: 0