Как гласуваха хората в големите градове?

„Има такъв народ“ заема второто място на повечето места

Как гласуваха хората в големите градове?

Снимка: Unsplash

7864 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Предварителните резултати от изборите отреждат първо място за управляващата партия ГЕРБ, макар че повечето експерти изтъкват спада в резултатите ѝ спрямо предишния парламентарен вот през 2017 г. В повечето големи градове водеща е партията на премиера Бойко Борисов, като впечатление прави, че най-често на второто място е „Има такъв народ“.

Парламентарни избори 2021

Ето как обаче гласуваха хората в най-големите български градове според предварителните данни на „Маркет ЛИНКС“:

Вотът в София се печели от ГЕРБ с водач на листата Бойко Борисов. Управляващата партия е събрала 21.8% от гласовете. Втора политическа сила е „ДА, България“ с водач Христо Иванов (19.1%).

Първото място във Варна отново е за ГЕРБ (25.1%), като там водач на листата бе здравният министър Костадин Ангелов. Втори са „Има такъв народ“ (15.4%) с водач Слави Трифонов.

Здравният министър е начело и на листата във Велико Търново, където ГЕРБ е на първо място с 25.1%, отново следвана от „Има такъв народ“ (23.6%) с водач на Андрей Чорбанов.

В Бургас ГЕРБ печели с малко над 18%, начело на листата е Любен Дилов. Втори са „Има такъв народ“ (12.3%) с водач на листата Ивайло Вълчев.

В Пловдив ГЕРБ събира 23.9% от вота с водач на листата премиерът Бойко Борисов. Втори са „Има такъв народ“ с 19% от вота и водач на листата Тошко Йорданов.Подкрепи Economic.bg