Как очаква Джеф Безос да работят служителите в Amazon

Собственикът на компанията има три основни изисквания в работата

Как очаква Джеф Безос да работят служителите в Amazon
За 24 години от създаването на Amazon главният изпълнителен директор Джеф Безос превърна компанията си от скромна онлайн книжарница до една от най-скъпите в света.

Още през 1997 г. Безос вече е очаквал големи неща от младата си компания. 

В ежегодното си писмо до акционерите на Amazon Безос описва колко усилия очаква от своите служители.

"Когато интервюирам хора, казвам им:" Можете да работите дълго, много или умно, но в Amazon.com не можете да изберете само две от тези три ", пише той в писмото същата година.

"Определянето на високо ниво в нашия подход към наемането на служители е и ще продължи да бъде най-важният елемент от успеха на Amazon.com".

"Ню Йорк Таймс" съобщава през 2015 г. колко точно може да бъде трудна и неприятна работната среда в Amazon. От служителите се очаква редовно да работят до късно, те са насърчавани да критикуват идеите на колегите си по време на срещи и затова много от тях се чувствали разстроени и плачели по бюрата си.  

Amazon оспорва много от твърденията в разследването на "Таймс", макар че вестникът защитава източника си.

Безос признава за високите стандарти, които налага в работата на служителите.

"Не е лесно да работиш тук. Но ние се опитваме да изградим нещо важно, нещо, което има значение за нашите клиенти, нещо, за което всички ние можем да разкажем на нашите внуци", коментира той.

И продължава: "Такива неща не могат да бъдат лесни. Ние сме невероятно щастливи да имаме тази група от посветени служители, чиито жертви и страст изграждат Amazon.com".
Коментари: 0