Как се правят 35 млн. долара за 30 секунди

Бившият шеф на Mozilla Брендън Ейк набра сумата за новия си проект Brave чрез публично предлагане на токени в криптовалута

Как се правят 35 млн. долара за 30 секунди

Представяте ли си да съберете милиони долари за по-малко от минута. С какво точно може да се занимавате, за да сте магнит за пари?

Ето един реален отговор.

Бившият главен изпълнителен директор на Mozilla Брендън Ейк успя да направи нещо нечувано - да събере 35 млн. долара за новата си стартъп компания Brave само за 30 секунди.

Той е инициирал публично предлагане на токени във виртуална валута като метод за финансиране на компанията му, която разработва нов уеб браузър, който автоматично блокира рекламите. Но ще има възможност да показва реклами на потребителите, като за това ще им се плаща.

Финансовата операция initial coin offerings (ICO) е идентична на първичното публично предлагане(IPO - initial public offering) на ценни книжа.

За публичното предлагане Brave е създала собствена виртуална валута, наречена Basic Attention Token (BAT), чиято стойност е базирана върху криптовалутата Ethereum (ETH). Един ETH е равен на 6,400 BAT. 

После компанията е предложила публично 1,5 млрд. от своите токени, или преизчислено в пари - 35 млн. долара. Токените се разпродали аз под 30 секунди, пише Celebritynetworth.

Важно е да се отбележи, че покупката на токените BAT не гарантира собственост или дялове в компанията на индивидуални инвеститори. Но те са един вид цифрова валута, която може да се търгува.

Освен набраните по този начин 35 млн. долара, Ейк е събрал и още 7 млн. долара от инвеститори.

Коментари: 0