Калфин: Не гледам към президентските избори като кандидат

Според него предсрочен вот не е добра опция

Калфин: Не гледам към президентските избори като кандидат

Снимка: Стоян Йотов

В момента не гледам към президентските избори като кандидат. В АБВ все още не сме обсъждали кандидатура. Това каза подалият вчера оставка вицепремиер и министър на социалната политика Ивайло Калфин. Припомняме, че вчера той напусна правителството, след като формацията, в която членува - АБВ, обяви, че се оттегля от управлението.

Това беше решение на Националния съвет на политическа партия АБВ и аз изпълнявам това решение, обясни пред БНТ Калфин оставката си.

След оставката му вчера се появиха коментари, че той може да е евентуалната кандидатура на формацията за президентския вот наесен.

Има редица сектори, които неведнъж посочвахме, че реформите се бавят, нарушени бяха принципите на комуникацията. Натрупаха се такива проблеми, свързани с начина, по който се управлява страната и резултата, който се постига, каза Калфин по повод мотивите на АБВ за оттеглянето на подкрепата им за правителството. 

В Министерството на труда и социалната политика мисля, че свърших доста неща, има още много които се подготвят и които трябва да продължат. Работех комфортно в правителството – бях в добри взаимоотношения с премиера и министрите и имах всички условия да си свърша добре работата, коментира министърът в оставка. 

Това, което се случва в страната, хич не прави привлекателна идеята за предсрочни парламентарни избори. Те не са добра опция, не водят до стабилност, но всичко е в ръцете на управляващите. Пред тях има две опции – преформатиране на кабинета и предсрочни избори, посочи още Ивайло Калфин.
Коментари: 0