Икономическите ни отношения с Русия са много важни

Вицепремиерът Ивайло Калфин пое ангажимент да съдейства за сътрудничеството между двете държави

Икономическите ни отношения с Русия са много важни
120 ~ 1 мин. четене
Автор: Илия Лазаров

За България икономическите отношения с Русия са много важни. Вярвам, че в кризата всяка възможност, която се предоставя на бизнеса, не бива да бъде изпускана. Убеден съм, че и за двете страни има много взаимноизгодни възможности”. Това коментира вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин по време на среща с президента на Руския съюз на индустриалците и предприемачите Александър Шохин, съобщава БГНЕС.

"Готов съм да съдействам с всичко необходимо за задълбочаване на сътрудничеството между българския и руския бизнес. Двете страни имат както традиции, така и добри възможности за създаване на нови партньорства в почти всички области", добави той. 

По време на срещата, която се състоя в рамките на работното посещение на Калфин в Москва, бяха обсъдени възможностите за двустранно сътрудничество, организиране на бизнес форуми, кръгли маси и конференции за обмен на идеи и добри практики във всички сфери на икономиката. Дискутирани бяха и възможностите за обмен на опит и в областта на професионалните обучения и професионалната квалификация.

На срещата присъстваха още посланикът на България в Русия Бойко Коцев, а от руска страна – Марина Московина, ръководител направление "Социално партньорство и професионална квалификация" и Анатолий Дрантусов – директор на Центъра по международно сътрудничество.

Коментари: 0