Канадски милиардер иска да купи Aston Martin

Лорънс Строл вече има състезателен отбор и е баща на пилота Ланс Строл

Канадски милиардер иска да купи Aston Martin

Снимка: Pixabay

944 ~ 2 мин. четене
Акциите на Aston Martin поскъпнаха с 18% днес след информация, че канадският милиардер Лорънс Строл - баща на състезателя от Формула 1 Ланс Строл - се готви да направи оферта за мажоритарен дял в производителя на луксозни автомобили.

Според Autocar и RaceFans.net, Строл е създал консорциум, който иска да овладее Aston Martin, за да се възползва от спада на цената на акциите, след като компанията започна да се търгува на Лондонската фондова борса миналата година и отчете по-ниски от очакваните продажби. 

По-специално, купувачите искат да извлекат печалба от очакваните продажби на наскоро пуснатия всъдеход DBX, съобщава Autocar.

Строл ръководеше консорциум при поемането на екипа на Force India F1 миналата година, когато той влезе във фалит.

Оттогава той смени името на отбора като Racing Point и инвестира сериозно в него, като планира през следващата година да разшири фабриката, разположена близо до пистата Силвърстоун.

А сайтът RaceFans твърди, че ако придобие контролен пакет акции в британския производител на луксозни коли, болидите на Racing Point ще бъдат оцветени в британските състезателни зелени цветове на Aston Martin.

Има и вариант Racing Point да стане отбор на Aston Martin, или поне да се състезава под името Aston Martin. 

Понастоящем Racing Point ползва части, доставени от екипа на Mercedes-AMG F1, докато Aston Martin също доставя двигатели за някои от своите автомобили от AMG, така че там вече има връзка.

Потенциален конфликт на интереси обаче е настоящата връзка между Aston Martin и Red Bull Racing.

Богатството на Лорънс Строл се оценява на над 2 милиарда британски лири, като той го е натрупал, инвестирайки и изграждайки марки, включително Pierre Cardin, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Asprey и Garrard.

Той е известен и с колекцията си от автомобили, която се счита за най-забележителна с това, че мнозина я определят като най-ценната колекция от класически Ферарита в света.
Подкрепи Economic.bg