Канал 3 вече официално е собственост на „Нова“

Канал 3 вече официално е собственост на „Нова“

„Нова Броудкастинг Груп“ днес официално е вписана в търговския регистър като едноличен собственик на „Елит Медиа България“. Така към групата на Nova се присъединява Канал 3, двете музикални телевизии The Voice TV и Magic TV и 4 радиа – „Веселина“, „Витоша“, Magic FM и The Voice.

Сделката беше одобрена от Комисията за защита на конкуренцията на 17 септември. Продавач е „Бест Съксес Инвестмънт“ ЕООД.

Изпълнителният директор на „Нова Броудкастинг Груп“ Ива Стоянова каза в интервю за Nova, че желанието на групата е Канал 3 да бъде новинарската телевизия в портфолиото от медии. „Нуждата на зрителите от постоянна, директна и обективна информация ни постави пред необходимостта от всекидневни промени в програмата на Nova. Да я прекъсваме с извънредни емисии новини, брифинги и пресконференции, което категорично убеди собствениците и мениджмънта, че в групата ни липсва отделен новинарски канал. Така ще удовлетворим и онази част от зрителите, която следи повече развлекателната програма на Nova и е недоволна от извънредните прекъсвания за новини например“, казва Стоянова в интервюто.

Коментари: 0