Карин Йохансон застава начело на Волво Груп България

Компанията е представител на тежкотоварните автомобили Volvo и Renault у нас

Карин Йохансон застава начело на Волво Груп България
4457 ~ 1 мин. четене

Карин Йохансон е новият Изпълнителен директор на Волво Груп България, представител на тежкотоварните автомобили Volvo и Renault у нас. Тя има над 20 години опит във Volvo Group Trucks. 

През последните три години управлява стратегията и инвестициите на компанията в изграждането на търговската мрежа в Централна и Северна Европа. Преди това е отговаряла за разработването и прилагането на програмата за развитие на търговските компетенции на екипите в Европа, Африка и Близкия Изток. Управлявала е и вътрешни проекти за представяне на нови модели камиони, развитие на ИТ решения и пазарни проучвания за нуждите на клиентите. Работила е и по програми в Южна Америка.

“Да застана начело на Волво Груп България е предизвикателство, което поех с много положителни очаквания. При “предаването на щафетата” получавам много добра стартова позиция, но и сериозна отговорност. През последните години компанията тук постига рекордни продажби, с което затвърждава силните позиции на двете марки – Volvo и Renault. В ход е и сериозен проект за развитие на сервизната мрежа. Но най-големият плюс за мен като отборен играч е, че екипът е компетентен, мотивиран и сплотен.”, обяснява Йохансон.

Карин Йохансон има Магистърска степен по индустриално инженерство от Chalmers Technical University в Гьотеборг.

Подкрепи Economic.bg