Каролев: В Америка се случва нещо много положително

Министрите в бъдещия кабинет на Доналд Тръмп са много богати

Каролев: В Америка се случва нещо много положително

Голяма част от предложените министри в бъдещия американски кабинет на новоизбрания президент Доналд Тръмп са много богати. До момента има трима милиардери. 

"Нещо много положително се случва в Америка. Доналд Тръмп ще направи много популярен кабинет". Това заяви икономистът Владимир Каролев в предаването "Тази сутрин" по bTV.

"Той е много успешен автор, има 19 книги. В тях казва за бизнеса, че най-важното е да избереш правилните хора за правилните позиции в правилното време", допълни експертът. По думите му Тръмп избягва хората в кабинета да са кариерни политици, а предпочита да бъдат извън политиката. 

Сред хората, които до момента Тръмп е подбрал за бъдещия кабинет, се отличават Тод Рикетс, чието богатство е оценено на 5,3 млрд. долара. Той е предложен за зам.-министър на търговията. Вероятният бъдещ министър на търговията е Уилбър Рос, познат като "царя на банкрута", тъй като купува фалирали компании и ги издига на върха. Състоянието му е изчислено на 3 млрд. долара.

За министър на образованието е предложена Бетрси Девос с богатство от около 5,1 млрд. долара. За държавен секретар е номиниран изпълнителният директор на Exxon Mobil Рекс Тилърсън със състояние от 150 млн. долара.

Финансов министър на кабинета на Тръмп вероятно ще бъде Стив Мнучин, чието състояние е само 46 млн. долара. В момента той е собственик на инвестиционна компания. 

Основателят и ръководител на Tesla Илон Мъск пък ще се присъедини към консултативния кабинет на новия президент. Съветник на Тръмп ще бъде и съоснователят на Uber Травис Каланик. 

Бившият финансов министър на България Симеон Дянков заяви, че кабинетът на Доналд Тръмп ще бъде не толкова от професионални политици, колкото успели хора, които са развили успешен бизнес.

Коментари: 0